Shiatsu voor kinderen

Vandaag zijn er meer en meer openingen van de ouders om kinderen een Shiatsu sessie aan te bieden. Dit kan alleen maar enorm toegejuicht worden en zijn een geschenk voor het kind en voor de ouders. De meeste kinderen zijn vol energie en steeds in beweging, toch zien we ook kinderen die futloos zijn. Wanneer kinderen langskomen ben ik soms toch wel wat verrast van de fysieke en emotionele spanningen die er bij onze minderjarigen al zijn in het lichaam. Volwassenen hebben stress maar kinderen ook met een schema van volgende bezigheden zoals school, sport, relaties met ouders, familie, examens en zoveel meer.

Een sessie verloop niet volgens een vast patroon, maar wordt op een speelse manier opgebouwd. Naast de shiatsu behandeling gaan we ook ademhaling, lichaam en relaxatie oefeningen aanleren.

yoga voor kinderen

Shiatsu kan helpen bij slaapstoornissen, angsten, fysieke (rug, nek en schouderklachten) en emotionele klachten (verdriet, woede,..), bedplassen, problemen met de luchtwegen zoals astma, darmklachten, en of preventief om de energie goed te laten stromen.

shiatsu smiling girl
De tijsduur van een Shiatsu sessie voor kinderen is van kortere duur dan voor volwassenen. Ze mogen losse kledij dragen. Sommige kinderen wensen hun ouders dichtbij afhankelijk ook van de leeftijd.

Het kind maakt contact met zijn lichaam, leert het voelen en begrijpen. Een bewustwording van deze op jonge leeftijd is een grote stap voorruit. Het kind zal met Shiatsu zijn zelfvertrouwen vergroten.

Shiatsu brengt het kind terug bij zijn of haar gevoelswereld.

Lang leve de vrolijke en energieke kinderen !

– Daniel Van Nerom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s