Acupressuur voor het lichaam

Wat is shiatsu ?
Het is een Japanse kunst, acupressuur en dus een drukpunt behandeling op het lichaam. Het is energetisch werk, harmonie tussen de gever en de ontvanger. In Japan is Shiatsu erkent door het ministerie van volksgezondheid als een preventieve geneeskunde. Hiervoor volgen we de meridianen, de energetische banen zoals in acupunctuur maar bij ons geen naalden. We gebruiken onze duimen, handpalmen, knieën, ellebogen en vooral onze hara om druk uit te oefenen op jouw energiekanalen. Shiatsu is een tak uit de traditionele chinese geneeskunde (TCM). Onze behandelingen zullen na diagnose en observatie een richting meekrijgen vanuit de studie van de  5 Oosterse elementen. Deze elementen zijn Aarde (maag, milt en pancreas), Metaal (longen en dikke darm), Water (nieren en blaas), Hout (lever en galblaas) en Vuur (hart, dunne darm, hartbeschermer, 3 voudige verwarmer.

Tijdens een behandeling is ons doel steeds de harmonie te herstellen van de elementen voor een betere doorstroming van jouw energie.
Er zijn verschillende niveaus in de shiatsu behandelingen. De eerste fase is steeds ontspanning, verdere en diepere behandelingen zijn mogelijk met Revitalisatie, Regenererende, Structurele en Emo Shiatsu.

We luisteren naar je verhaal en voelen aan wat jouw lichaam nodig heeft.

Ontspannende shiatsu shiatsu behandelingen zodat er ruimte vrijkomt voor het losmaken van spanningen en emoties in het lichaam. We raken met Shiatsu het zenuwstelsel waardoor heel het lichaam diep mag ontspannen. Het immuunsysteem versterken en het zelfhelend vermogen stimuleren. Rust en diepere ademhaling met meer energie doorstroming. Een moment voor jezelf waar je ook bewuster zal worden van jouw eigen lichaam.  

Deze is goed voor stress momenten in je leven, periodes van vermoeidheid, lichamelijke en geestelijke spanningen, slapeloosheid en moeilijk in slaap geraken door teveel activiteit in je hoofd, een rustig moment helemaal voor jou alleen.

Revitaliserende shiatsu Voel je je steeds vermoeid, helemaal futloos, depressief, weinig energie, volledig opgebrand, burn-out ? Menstruatieklachten, migraine, spijsverteringsproblemen, allergieën, astma en ademhalingsproblemen, darmklachten, maagklachten ? Gewrichtspijnen, spierpijnen, te hoge bloeddruk, opzwellingen ?
Revitaliserende shiatsu gaat helpen om de energie van jouw organen en meridianen terug in balans te brengen en beter te laten stromen zodat pijnen kunnen verdwijnen.

Regenererende shiatsu Met regenererende shiatsu gaan we naar de oorzaken op een veel dieper niveau. Decoderen en herprogrammeren, tonifiëren van organen en kalmeren van deze. Loslaten van symptomen, oude waarden, overtuigingen, slechte gewoontes, overleving methoden om jezelf te beschermen, transformeren. We gaan samen met jou jouw innerlijke KI versterken.

Emo shiatsu We maken het allemaal mee, die emotionele momenten die soms niet meer te onderdrukken zijn omdat het allemaal even teveel is. Woede, angsten, verdriet, opwinding, geduld, …Je kan deze een plaats geven, ondersteuning vragen en volledig in de emotie aanwezig zijn. De emotie is een energetische lading die opgeslaan is in het lichaam. De emoties die niet verwerkt zijn vinden we terug in het fysieke lichaam. Een emotie vraagt zoals een pijn in het lichaam jouw volledige aandacht en een grotere bewustwording. Met Shiatsu gaan we tsubo’s (energetische punten) aanspreken om los te maken, te transformeren, te voelen, en te uiten met de nodige en volledige ondersteuning. 

Structurele shiatsu Met structurele shiatsu gaan we jouw lichaamshouding verbeteren en ondersteunen die vaak door verkeerde houdingen, spanningen en emoties blokkades en vervormingen heeft opgestapeld.

Deze shiatsu is goed voor rug, nek, bekken, ledematen en schouderklachten.

Spanningen en ziekten nodigen ons uit om een andere weg in te slaan. Emotionele en fysieke blokkades zijn boodschappen dat we het contact met onszelf kwijt zijn. We mogen terug thuiskomen in het lichaam en de energie laten stromen.

Een samenvatting 

We gaan druk uitoefenen om energie blokkades op te heffen (energetisch)
We gaan voelen hoe de organen energetisch aanvoelen (energetisch)
We gaan samen met jou met de volledige ondersteuning emoties los laten (emotioneel)
We werken met de stem, de ademhaling en vibraties (energetisch, emotioneel, fysiek)
We luisteren met de volledige aandacht naar jouw verhaal (mentaal)
We gaan op zoek naar openingen, maken spanningen los, diepe ontspanning (fysiek)
Het doel is een grotere bewustwording van jouw lichaam en de signalen van deze op te vangen.  

Dit allemaal op een futon welke een Japanse naam voor mat is, met kledij, met een warm deken, in een veilige, energetische goede en aangename energetische omgeving !

Voor vragen of een shiatsu sessie te reserveren contacteer het nummer 0475/73.27.86, mail info@zenit.one of hieronder op contact.