Shiatsu craniale acupressuur is gebaseerd op de meridianen en de traditionele Chinese geneeskunde (TCM). De schedel behandeling is een energetische behandeling die toelaat om het lichaam en de geest te ontgiften, los te laten en opnieuw te verbinden.

Door de herverbinding van de lichaamshouding via de schedel behandeling tot stand te brengen, heffen we de energetische blokkades op om ruimte te laten voor een diep welzijn.

Shiatsu (Japanse acupresuur) is een holistische behandeling en techniek gebaseerd op de principes van de Chinese geneeskunde, die bestaat uit druk op meridianen van energie en manipulaties (bv. rotaties en strekkingen). Het doel van Shiatsu is een balans te vinden tussen de drie fundamentele aspecten van het zijn: het fysieke, het mentale en het emotionele.
Shiatsu laat je ontspannen, stress en angst beheersen en je energie harmoniseren.

Programma van de cursus

Voor deze workshop, voornamelijk gebaseerd op de praktijk, richt de pedagogie zich op het werk van de hara (energiecentrum) en op het bewustzijn van het lichaam.
We zullen een kata – een aaneenschakeling van bewegingen aanleren.

Doel van de cursus

1) Een “familie” kata te realiseren. Studenten zullen de geleerde manoeuvres gebruiken om een volledige van ongeveer 30 minuten uit te voeren die ze aan hun familieleden en vrienden kunnen geven.
De cursus laat niet toe op een professionele manier shiatsu te beoefenen.

2) Verwerven van sommige theoretische concepten

Korte inleiding, geschiedenis van Shiatsu
Wat is shiatsu
Welke zijn de lichaams voordelen van shiatsu Concept van Yin en Yang
Concept van KI (chi, qi, prana, levensenergie)

3) Praktijk

Kata leren met zijn hara, zijn energie en niet op spierkracht. Het leren gebeurt per twee, na demo door de leraar. Na observatie van de demo, ontvangt de student, vervolgens op zijn beurt oefenen. De demonstratie kan tijdens de volgende les worden herhaald voor een betere integratie.

Cursusorganisatie

  • Uitwisselingen, terugkeer van ervaringen en gevoelens van studenten delen onder elkaar
  • Praktisch werk voor onze kata
  • Meditatie aan het einde van de sessie

Cursus ondersteuning:
U ontvangt een syllabus

Timing:
Deze basiscursus wordt gegeven over 1/2 dag

Edouard Henrard straat nr 11 te Oudergem

Zondag 13 november 2022 van 13u tot 17u30

Prijs: 70 € met syllabus

Voorkennis:
Voor deze opleiding is geen voorkennis vereist.

Lesgever : Daniel Van Nerom, Shiatsu beoefenaar en leraar

Voor vragen of inschrijving contacteer het nummer 0475/73.27.86, mail info@zenit.one, WhatsApp of klik hier voor het invulformulier.