TAO IN (DO IN) @ ZENIT Shiatsu

Strekkingen en ademhalingsoefeningen kunnen je lichaam helpen in balans te bljven of te komen.  

Door lichaamsoefeningen aan de meridianen te koppelen, zoals “Tao In” doet maak je een krachtige verbinding tussen beweging en de eeuwenoude wijsheid uit de oosterse geneeswijzen. In het oosten worden deze strekkingen van meridianen gecombineerd met oefeningen voor de buik (hara), ademhalingsoefeningen en zelfmassage. Die combinatie wordt in Japan “Do-in Ankyo genoemd of Do in, stroming van energie.  

Tao oefeningen zijn een weg naar meer energie en gezondheid voor iedereen ongeacht ervaring of flexibiliteit. Zodat ook de energie in je lichaam goed doorstroomt, je gezond bent en je kalm, in balans en comfortabel voelt. Met de wijsheid van Tao kan je de helende kracht van yoga verklaren. Eventuele blokkades verminderen of verdwijnen en je ervaart dat als hernieuwde flexibiliteit en kracht. De oefeningen voor zelfmassage helpen de doorstroming van energie. Met deze wijsheid weten we bijvoorbeeld dat een strekking van de achterkant van de benen je blaas en nieren versterkt, een strekking van de adductoren de meridianen (energiekanaal) van de lever stimuleren enz.

Do in is voortgekomen uit het taoïsme, het oudste filosofische systeem uit China en de traditionele geneeswijzen. De oosterse wetenschap ziet lichaam en geest als een energetisch geheel. Binnen het energetisch geheel van het universum bestaat alles uit Ki, chi in het Chinees of prana in het Indiaas. Ook wij bestaan uit Ki, dit is de bouwsteen van ons lichaam en stroomt door het hele lichaam. Elk gevoel van lichamelijk of geestelijk ongemak wordt gezien als een blokkade van in de circulatie van Ki.

We gaan dus de doorbloeding verbeteren, de gewrichten soepeler maken, het zelfhelend vermogen stimuleren. De oefeningen voeren vocht beter af, men heeft minder pijnen in de rug, nek en schouders. Je leert je lichaam te beheersen en stimuleert het lichaam om afvalstoffen af te voeren. De oefeningen hebben een helende werking en zijn in feite bedoeld om ziekten te voorkomen.

Voorkomen is beter dan genezen !

Wat betekent Tao in of Do in ?

“DO” betekent het openen van de kanalen en het vergemakkelijken van de energiestroming
“IN” betekent het strekken en bewegen van de ledematen om dit doel te bereiken

Maak opnieuw contact met jezelf en voel de energiestromen die vrijkomen in je lichaam na de oefeningen.

Praktische gegevens :

Waar : Mantra Dunia, Waversesteenweg 1598, 1160 Oudergem
Tijdstip : Elke donderdag avond vanaf donderdag 21 nov 2019 van 17u30 tot 18u30
Prijs : 12 euro per les of een abonnement van 65 euro voor 6 beurten.

Inschrijven is noodzakelijk voor de les en kan via mail info@zenit.one of via telefoon en sms op het nummer 0475/73.27.86.

Je draagt best los ontspannen kledij voor deze oefeningen en je kan je hier omkleden.

Deze les is toegankelijk voor iedereen ongeacht constitutie, flexibiliteit, leeftijd of ervaring.

Lesgever voor deze Tao In les is Daniel Van Nerom