Workshop warme Moxa behandeling en Shiatsu voor de winter

Moxa-therapie is een oud onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunst.

Moxa ofwel bijvoetkruid (Artemisia vulgaris) heeft een verwarmende werking en is dus ideaal in de winter. Dit kruid kan op verschillende manieren toegepast worden. De warmte van de moxa dringt diep door tot in de acupunctuurpunten en zal daar de energiestroom stimuleren.

Deze verbetering van de Qi zorgt voor een beter gevulde menselijke “benzinemotor”. Kenmerken hiervan zijn minder tot geen vermoeidheid. De “drive” van overdag blijft erin. Men heeft duidelijk meer zin om te doen en te ondernemen.

Uiteraard verdrijft deze warmte toevoer de koude in het lichaam. Koude handen en voeten zijn dus indicaties voor deze vorm van behandeling.

We starten deze workshop met goed te aarden en te voelen. Energetische oefeningen om de eerste spanningen los te maken en in het nu moment aanwezig te zijn. Bewustwording van het lichaam en ademhalingsoefeningen. Daarna gaan we het lichaam ontspannen aan de hand van drukpunt massage. We leren hoe we moxa te gebruiken en behandelen verschillende tsubo’s (energiepunten). Deze vraagt veel aanwezigheid en aandacht. De effecten van moxa kunnen onmiddellijk voelbaar zijn en golven van warmte kunnen we lang daarna nog aanvoelen. We sluiten de workshop af met een geleide stille meditatie.

armoise-commune

Contra indicatie van een moxibutie : koorts, infecties, ontstekingen, suikerziekte, voorzorgmaatregelen in geval van zwangerschap.

Na deze workshop kan je zelf aan de slag om de hele winter jezelf warmte te geven aan de hand van de warme moxa.

Voor wie is deze moxa workshop ?

  • Voor iedereen die koud heeft in de winter en of meerdere seizoenen
  • Zeer nuttig in koude en vochtige klimaten
  • Om de energiestroom in het lichaam te stimuleren en blokkades op te heffen
  • Warmte en contact wat we soms wel al eens missen
  • Voor mensen die steeds vermoeid zijn, spanningen en stress hebben
  • Voor zeer diepe ontspanning

Datum : Zondag 13 februari 2022, van 13u tot 17u

Plaats : L’éspace ressource 3 tillieuls, Léopold Wienerlaan 106, te 1170 Brussel

Prijs: 75 € BTW en syllabus inbegrepen

Voorkennis:

Voor deze opleiding is geen voorkennis vereist.

Lesgever : Daniel Van Nerom

Voor vragen of inschrijving contacteer het nummer 0475/73.27.86, mail info@zenit.one of klik hier voor het invulformulier.

Deze slideshow vereist JavaScript.