Preventief denken, doen, geven en mogen ontvangen

We kunnen zeker al 3 grote fasen onderscheiden

Fase 1 : Op weg naar de Burn-out
Fase 2 : De crash, de Burn-out
Fase 3 : De opbouwfase na de Burn-out en de grotere bewustwording

Fase 1 “de weg naar een burn-out en Preventie” :

Hier kan je preventief zeker nog iets ondernemen

Bewust worden van de signalen van jouw lichaam
Bewust worden van je ademhaling en het ritme
Bewust worden van al de externe prikkels die op je afkomen, zowel privé als professioneel
Vraag in je omgeving om jou signalen te geven indien je over je grens gaat
Preventief lichaamswerk voor spanningen en emoties los te laten
Werken op mentaal, fysiek, emotioneel en vooral energetisch vlak

Shiatsu kan helpen op al de niveaus door de holistische aanpak

Fase 2 “Crash of Terminus fase” :

Je hebt geen of nauwelijks nog energie over ! Je bent uitgeblust !

Deze fase hangt af van persoon tot persoon
Sommige mensen geraken zelfs hun bed niet meer uit
Het lichaam zegt STOP ik heb helemaal geen energie meer
Luisteren, voelen en aanwezig zijn in het lichaam
Ondersteuning aanvaarden
Plan opmaken om te rusten en te ontspannen
Shiatsu of acupressuur is energetisch werk, ondersteuning !

Fase 3 “de Opbouwfase, verandering en grotere bewustwording” :

In deze fase kom je er langzaam uit en bouw je opnieuw op.
Hier kan je belangrijke keuzes maken. Je keert terug in een oud patroon met het risico om terug te vallen ofwel beslis je om veranderingen te doen op verschillende niveaus.

Je opent een grotere bewustwording. Je kiest voor een andere levenstijl, welke voeding goed is voor mij, uit welke voeding haal je meer energie , meer beweging en zachter en dieper ademen, zelfreflectie en een klare kijk op werk en prive relaties.

Shiatsu is erkend in Japan als een preventieve behandeling methode. Men gaat de stress, spanningen en emoties losmaken in het lichaam. We werken op de meridianen de energiekanalen om de energie stroming te stimuleren en baseren ons op de Traditionele Chinese geneeskunde”.

We brengen jouw aandacht terug van de mind naar het lichaam. We verzorgen het geheel en dit alles samen. We komen terug tot rust zelfs in woelige tijden. We staan terug in het centrum en gebruiken onze Innerlijke kracht !

Getuigenis van een patiënt

Ik was al meer dan 8 maanden thuis met een burn-out en dacht dat ik stilaan klaar was om het blad om te slaan. Mijn geest had zin in nieuwe projecten, dus ik bouwde heel geleidelijk aan mijn activiteiten terug op… Maar mijn lichaam wilde niet mee, weigerde dienst… Iedere keer als ik mij beter voelde, en opnieuw wat meer activiteiten ondernam, sputterde mijn lichaam tegen: telkens opnieuw… Een stap vooruit, twee achteruit – zoiets…Ik was woedend op mijn eigen lichaam: voelde mij gesaboteerd door mijn eigen lichaam! Ik heb getierd en gehuild van frustratie… Begon te denken dat ik er nooit meer uit zou geraken, uit dat verlammende gevoel van complete uitputting… Ik was de wanhoop nabij…Ik las veel over burn-out, in boeken, op internet, op de sociale media, ging praten met mensen die een burn-out hadden gehad: om te proberen te begrijpen wat er met mij aan de hand was, en om uit te zoeken hoe anderen “eruit” waren geraakt. Zo botste ik op 2 dingen die mij uiteindelijk hebben geholpen (naast: een gezonde nachtrust, gezond eten, veel rusten en activiteiten doen die je energie geven): 1) een 3-weken durend suikerarm dieet speciaal voor mensen met een burn-out (elkedagenergie.be), en 2) shiatsu…De internetzoekrobot stuurde mij naar Daniël… Ik wist amper wat Shiatsu was, maar had niks te verliezen, integendeel. Daniël ontving mij met een warme glimlach en een luisterend oor. Vanaf de eerste sessie, vanaf het eerste moment van de eerste sessie zelfs, had ik het gevoel dat dit was wat mijn lichaam nodig had: volmaakte rust en ontspanning, energie en … aandacht. Daniël leerde mij opnieuw te luisteren naar mijn lichaam, voor mijn lichaam te zorgen, het te koesteren! “- Mieke Deceuninck

Wens je meer te weten over Shiatsu klik hier.

Daniël Van Nerom – Shiatsu Therapist
info@zenit.one
0475/73.27.86