Mentale gezondheid in balans door lichaamswerk             

Vandaag is er in onze maatschappij meer een meer aandacht voor de mentale gezondheid. Dit gedeelte van ons welzijn komt in een grotere belangstelling nu vele mensen meer en meer onder druk staan door interne en externe prikkels. Het mentale deel heeft ook rust nodig en de gedachten stroom kan bij momenten onderbroken worden.

Shiatsu brengt evenwicht in het lichaam, wanneer er balans is is er verlichting en verlossing van fysieke pijnen. Met deze komt samen ook de verlossing van mentale en emotionele spanningen. Tijdens de Shiatsu behandelingen brengen we jouw focus van het mentale naar het lichamelijke. De mensen worden dan ook bewuster dat ze een lichaam hebben en we geven een rust moment in de constante stroom van gedachten. We gaan van het denken naar voelen modus en dit is voor tal van mensen helemaal nieuw. Aangezien we voelen nooit echt aangeleerd hebben thuis of op de school. De volledige omgeving waar we in opgroeien vandaag in onze maatschappij is heel mentaal gericht.

Medisch acupunctuur model of menselijk lichaam

Een mentale disbalans kan leiden naar klachten zoals slaapproblemen, stress of veel piekeren. Indien ze langdurig aanhouden kunnen ze het dagelijkse functioneren beperken, kunnen psychische problemen zich voordoen. Enkele veel voorkomende klachten zijn burn-out, depressie, angststoornissen en alcoholmisbruik. 

Meer en meer therapeuten die patiënten opvolgen zijn ervan bewust dat lichaamswerk een belangrijk onderdeel voor de ondersteuning van de mens en zijn transformatieproces is. Lichaamswerk met acupunctuurpunten maakt energie, emoties en spanningen los waardoor de persoon meer zelfvertrouwen krijgt en waardoor ze dingen rondom hun vanuit een verschillende perceptie kunnen observeren.

Innerlijke rust en kracht helpen de persoon meer in hun centrum terug te brengen of te blijven.  

Daniel Van Nerom
Shiatsu Therapeut – Leraar
0475/73.27.86
info@zenit.one
http://www.zenitshiatsu.org